הגיע העת לפתוח תיק בהוצאה לפועל? אלה השלבים:
זוכה הוא אדם או חברה המחזיקים בפסק-דין, שיק, חשבונות או כל מסמך אחר המחייב אדם לשלם לו, או לעשות פעולה שהוא מחויב לעשות.
איך פותחים תיק בהוצאה לפועל?
למעט במקרים חריגים במידה ולא צוין תאריך קובע לתשלום בפסק הדין – בחלוף 30 יום מעת מתן פסק הדין ניתן לפתוח את התיק בהוצאה לפועל.
במידה ופסק הדין ניתן בהיעדר החייב ובפסק הדין נרשם כי על התובע להמציא לידי הנתבע את פסק הדין – ניתן לפתוח את התיק 30 יום מרגע אישור מסירת פסק הדין לידי החייב, על הזוכה לצרף לטופס הבקשה לביצוע את אישור המסירה לחייב.
מסירת אזהרה – משנפתח תיק הוצאה לפועל, נשלחת לחייב על ידי רשות האכיפה "אזהרה", המודיעה לו כי נפתח כנגדו תיק הוצאה לפועל. במידה ואין ביכולת החייב לשלם את החוב במלואו, הוא רשאי להתייצב לחקירת יכולת בפני רשם ההוצאה לפועל, בתוך תקופת האזהרה.
היה ורשות האכיפה לא מצליחה לבצע "מסירת אזהרה" לחייב, אזי הזוכה יכול לבקש כי הוא או מי מטעמו יבצעו מסירה אישית לחייב של טופס "האזהרה".
את האזהרה יש לחייב עצמו או לבן משפחה הגר עמו ונראה שמלאו לו 18 שנים.
במקרה בו החייב הוא תאגיד, יש להחתים את האזהרה במשרד התאגיד, תוך ציון פרטי החותם המלאים.
אם החייב מסרב לקבל את האזהרה על השליח לציין זאת על גבי אישור המסירה והדבר ייחשב למסירה מלאה כדין.
אם לאחר שלושה ביקורים (במועדים שונים ובשעות שונות), החייב לא ענה או לא היה בבית, ניתן להדביק את האזהרה על דלת ביתו.
באחריותו של החייב להודיע ללשכת ההוצאה לפועל על כל שינוי בכתובתו. אם לא עשה כן, יראו כל מסמך שנשלח לכתובתו הידועה האחרונה כאילו הגיע ליעדו, גם אם הוחזר על ידי הדואר.
במקרים בהם לא ניתן לאתר את החייב, הזוכה רשאי לבקש תחליף המצאה באחת מהדרכים הבאות:
פרסום נוסח האזהרה בעיתונים היומיים, תלית נוסח האזהרה על לוח מודעות בבית המשפט, תליית נוסח האזהרה במקום בו ידוע על מקום מגוריו או עיסוקו של החייב.
לאחר שנמסרה האזהרה לחייב וחלפו מניין הימים הדרושים בחוק (21 יום ו-30 יום בתיקי תובענה), רשאי הזוכה לנקוט בהליכים שונים כנגד החייב דרך ההוצאה לפועל לשם קבלת הכספים המגיעים לו. במקרים בהם קיים חשש שהחייב יסכל את ביצוע פסק הדין על ידי הברחת נכסים או יציאה מן הארץ, זוכה רשאי לפנות בבקשה לנקיטת הליכים לפני מתן אזהרה.
כתיבת תגובה