לשכות ההוצאה לפועל. זה מה שאתם צריכים לדעת עליהן:
בארץ פועלות 25 לשכות הוצאה לפועל והן כפופות לרשות האכיפה והגביה, הלשכות פרוסות ברחבי המדינה וצמודות לבתי משפט השלום.
המערכת משמשת לאכיפת פסקי דין שונים, לרבות פסקי דין כספיים, פסקי דין, לצווי עשה, לפינויים של נכסים, למימוש משכונות, ולא מעט לגביית המחאות שלא כובדו.
מערכת ההוצאה לפועל פועלת למימוש האמור באמצעות סנקציות כאלה ואחרות שמוטלות על החייב ואשר אמורות להניע אותו לשלם את החוב. המענין הוא שאת הסנקציות האמורות יכול להטיל מנהל לשכת ההוצאה לפועל הרלוונטי או רשם ההוצאה לפועל.
בשנים האחרונות ננקטו מספר צעדים ליעול המערכת שאמורה להיות כעת יעילה ומהירה יותר, כדוגמת המסלול המקוצר, סגירת תיקים בהן לא מבוצעות כל פעולות שנים ארוכות, סנקציות נוספות שמוטלות על חייבים שלא משלמים את החובות, אפשרות לקבלת מידע על חייבים מגורמים שונים וכן הליך של "הפטר" בהתאם לחוק ההוצאה לפועל.
מרבית הפעילות של מערכת ההוצאה לפועל מתבצעת ע"י "רשם ההוצאה לפועל", שהינו אדם הכשיר להתמנות כשופט על אף העובדה שהוא אינו שופט, על פי רוב הרשם הינו עורך דין בעל ניסיון משפטי ואשר עבר מבחנים ונבחר ע"י הוועדה להתמנות לתפקיד "רשם". הרשם אינו רשאי לשנות פס"ד והוא אינו רשאי לבחון את נכונותו, הוא כן רשאי לפנות בשאלה לבית המשפט שנתן את פסק הדין בבקשה להבהרה של פסק הדין.
לרשם סמכויות נרחבות, לרבות הטלת הוצאות על חייבים או על זוכים וליתן כל החלטה בנוגע לתיק המצוי בפניו.
כתיבת תגובה